Σπίτι > Πληροφορίες για τα κεραμικά αντικείμενα

Πληροφορίες για τα κεραμικά αντικείμενα

[Ορισμός]Κεραμικά Αγγλικά Κεραμικά (ή Κίνα) Κεραμικά είναι διάφορα προϊόντα από φυσικό πηλό και διάφορα φυσικά ορυκτά ως τις κύριες πρώτες ύλες μέσω σύνθλιψης, ανάμειξης, χύτευσης και πυρκινί. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι που ονομάζεται κεραμικά από πηλό και καύση σε ένα ειδικό κλίβανο σε υψηλή θερμοκρασία. Κεραμικά είναι ο γενικός όρος για την αγγειοπλαστική και πορσελάνη. Η παραδοσιακή έννοια της κεραμικής αναφέρεται σε όλα τα τεχνητά βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούν πηλό και άλλα ανόργανα μη μεταλλικά ορυκτά ως πρώτες ύλες. Περιλαμβάνει διάφορα προϊόντα από πηλό ή ένα μείγμα που περιέχει πηλό μέσω ζυμώματος, διαμόρφωσης και πύρωσης. Από τα πιο τραχιά πήλινα σκεύη μέχρι τα καλύτερα εκλεκτά κεραμικά και πορσελάνη ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής τους. Η κύρια πρώτη ύλη του είναι τα πυριτικά ορυκτά (όπως ο άργιλος, ο χαλαζίας, κ.λπ.) που προέρχονται από τη φύση, έτσι ανήκει στην κατηγορία της «πυριτικής βιομηχανίας» με τις βιομηχανίες όπως το γυαλί, το τσιμέντο, το σμάλτο, και τα πυρίμαχα υλικά.

[Χαρακτηριστικά]Όταν τα κεραμικά υλικά, είναι αναπόφευκτο να συζητηθεί η αγγειοπλαστική και η πορσελάνη χωριστά. Τα κεραμικά για τα οποία μιλάμε συχνά αναφέρονται στους δύο τύπους κεραμικής και πορσελάνης. Στον τομέα της δημιουργίας, τόσο η αγγειοπλαστική όσο και η πορσελάνη είναι απαραίτητα και σημαντικά μέρη της κεραμικής τέχνης, αλλά η αγγειοπλαστική και η πορσελάνη είναι ποιοτικά διαφορετικά. Υλικό αγγειοπλαστικής: Σε σύγκριση με την πορσελάνη, η υφή της αγγειοπλαστικής είναι σχετικά χαλαρή και τα σωματίδια είναι πιο χονδρά. Η θερμοκρασία πυροδότησης είναι γενικά μεταξύ 900°C και 1500°C, και η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Μετά το ψήσιμο, το χρώμα είναι φυσικά ενδιαφέρον, απλό και κομψό, και έχει γίνει πολλοί καλλιτέχνες. Ένα από τα αγαπημένα υλικά απόδοσης μοντελοποίησης. Υπάρχουν πολλοί τύποι αγγειοπλαστικής. Οι κοινές είναι η μαύρη αγγειοπλαστική, η λευκή αγγειοπλαστική, η κόκκινη αγγειοπλαστική, η γκρίζα αγγειοπλαστική και η κίτρινη αγγειοπλαστική. Η γκρίζα αγγειοπλαστική και η μαύρη αγγειοπλαστική χρησιμοποιούν τον πήλινο άργιλο αγγειοπλαστικής με την υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου ως πρώτη ύλη. Ο πηλός αγγειοπλαστικής σιδήρου είναι κόκκινος σε μια οξειδωτική ατμόσφαιρα. Είναι γκρι ή μαύρο στη μείωση της ατμόσφαιρας. Υλικό πορσελάνης: Έναντι της αγγειοπλαστικής, η πορσελάνη έχει τα χαρακτηριστικά της σκληρής, πυκνής, απαγορευμένης, υψηλής θερμοκρασίας αντίστασης, και του πλούσιου λούστρο. Η θερμοκρασία πυροδότησης είναι γενικά περίπου 1300°C. Οι άνθρωποι περιγράφουν συχνά πορσελάνη ως "ήχο σαν ένα κουδούνισμα, φωτεινό σαν καθρέφτη, και το πρόσωπο σαν νεφρίτη. " Λεπτό σαν χαρτί», η πορσελάνη αισθάνεται συχνά ευγενής και πανέμορφη, η οποία είναι το αντίθετο από την απλότητα της αγγειοπλαστικής. Ως εκ τούτου, όταν πολλοί καλλιτέχνες δημιουργούν κεραμικά έργα τέχνης, τονίζουν την ξεχωριστή αισθητηριακή απόλαυση που η υφή της αγγειοπλαστικής ή πορσελάνης φέρνει στον θεατή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε και να συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά των δύο διαφορετικών υλικών πριν από τη δημιουργία.

Ταξινόμηση 【】Η διαφορά μεταξύ κεραμικής και πορσελάνης έγκειται στη διαφορά στο έδαφος των πρώτων υλών και στη διαφορά θερμοκρασίας. Προσθέστε τη φωτιά και τη θερμότητα με βάση τη θερμοκρασία της αγγειοπλαστικής, και η αγγειοπλαστική γίνεται πορσελάνη. Η θερμοκρασία πυροδότησης της αγγειοπλαστικής είναι 800-1000 μοίρες, και η πορσελάνη γίνεται με το ψήσιμο καολίνη σε θερμοκρασία 1300-1400 βαθμούς. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κεραμικών προϊόντων, και η χημική σύνθεση μεταξύ τους. Ορυκτή σύνθεση, φυσικές ιδιότητες, και οι μέθοδοι κατασκευής είναι συχνά κοντά το ένα στο άλλο, χωρίς προφανή όρια, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην εφαρμογή. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί σε διάφορα συστήματα άκαμπτα. Οι λεπτομερείς μέθοδοι ταξινόμησης διαφέρουν μεταξύ τους και δεν υπάρχει ενιαία μέθοδος ταξινόμησης στον κόσμο. Γενικά, μπορεί να διαιρεθεί σε: τραχιά αγγειοπλαστική, λεπτή αγγειοπλαστική, λιθόστρωτο, ημι-πορσελάνη, και ακόμη και πορσελάνη. Οι πρώτες ύλες είναι από χονδροειδείς έως λεπτές, και το πράσινο σώμα είναι από χονδροειδές σε πορώδες, φθάνοντας σταδιακά πυκνή, πυροσυσσωμάτωση, και η θερμοκρασία πυροδότησης μειώνεται σταδιακά. Όλο και πιο ψηλά. χωρίζονται σε: κεραμικά καθημερινής χρήσης, καλλιτεχνική (βιοτεχνία) κεραμικά, βιομηχανικά κεραμικά, κλπ.


[Τεχνολογία]Πήλινος πλύσης: Kaolin είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για την καύση πορσελάνης. Για χιλιάδες χρόνια, πόσα ωραία κεραμικά έχουν εξελιχθεί από αυτά τα ταπεινά πορσελάνινα άργιλοι. Η πρώτη διαδικασία της κατασκευής πορσελάνης: πλύσιμο πηλό είναι να κάνει πηλό πορσελάνης. Πλυμένος στον χρησιμοποιήσιμο πορσελάνινο πήλινο

Σωρό:Ο πλυμένος πορσελάνινος άργιλος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Πρέπει να χωρίζεται και να συσσωρεύεται σε στήλες για αποθήκευση και σχέδιο. Τράβηγμα Βάλτε το συσσωρευμένο πηλό πορσελάνης στο μεγάλο πικάπ, και τραβήξτε τον πηλό πορσελάνης σε ένα σώμα πορσελάνης περιστρέφοντας το πικάπ με τα χέρια και τα εργαλεία σχεδίασης

Πεθάνει:Το τραβηγμένο κενό πορσελάνης είναι ακριβώς ένα υποτυπώδες σχήμα, και είναι απαραίτητο να προεπιλεγούν οι διαφορετικές εντυπώσεις για να τυπώσουν το κενό πορσελάνης στα διάφορα σχήματα σύμφωνα με το σχήμα που γίνεται.

Τακτοποίηση:Το πάχος του πρόσφατα εκτυπωμένου κενού είναι ανώμαλο, και το εκτυπωμένο κενό πρέπει να ψαλιδιστεί τακτοποιημένα και ομοιόμορφα μέσω της διαδικασίας περικοπής. Το κλάδεμα χωρίζεται σε υγρή επισκευή και ξηρή επισκευή.

Νερό nip:Nip νερό είναι μια απαραίτητη διαδικασία, δηλαδή, ξεπλύνετε τη σκόνη στο κενό με καθαρό νερό, και να προετοιμαστούν για την επόμενη διαδικασία, όπως η ζωγραφική κενό και υαλοπίνακες.

Ζωγραφική κενά:Η ζωγραφική στα κενά είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της κεραμικής τέχνης. Υπάρχουν πολλά είδη κενών, ελεύθερο χέρι, και που σε χαρτί. Δεν έχει σημασία πώς τα κενά είναι ζωγραφισμένα, είναι η τελευταία πινελιά της κεραμικής διαδικασίας.

Τζάμια:Τα βαμμένα κενά πορσελάνης είναι τραχιά και θαμπά. Μετά από τους υαλοπίνακες, είναι εντελώς διαφορετικοί, ομαλοί και φωτεινοί: οι διαφορετικές τεχνικές υαλοπινάκων έχουν τα εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Οι συνήθως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι υαλοπινάκων περιλαμβάνουν το λούστρο εμβύθισης, ψεκάστε το λούστρο, το γυαλί κλονισμού, το λούστρο ψεκασμού, το λούστρο βουρτσών, κ.λπ.

Κλίβανο:Η φωτιά του κιλονιού χιλίων χρόνων είναι ατελείωτη. Μετά από δεκάδες διεργασίες, τα κενά πορσελάνης είναι προσεκτικά μύριζε σε χιλιάδες βαθμούς στον κλίβανο, σαν ένα άσχημο παπάκι για να γίνει ένα όμορφο κύκνο. Υπάρχουν κλίβανο αερίου, ηλεκτρικός κλίβανος (μέθοδος θέρμανσης), κ.λπ.

Πορσελάνη:Μετά από αρκετές ημέρες πυροσυσσωμάτωσης, τα κενά πορσελάνης στον κλίβανο έχουν γίνει έξοχα κομμάτια πορσελάνης, τα οποία ανυπομονούν να ξεχωρίσουν από την ανοιχτή πόρτα του κλιβάνου.

Επισκευή:Επισκευή ελαττωμάτων πορσελάνης, μια τέλεια πορσελάνη καίει μερικές φορές ένα μικρό ελάττωμα, χρήση JS916-2 (Jin

Sucheng) η επισκευή μπορεί να κάνει την πορσελάνη πιό τέλεια.