Σπίτι > Πληροφορίες για τα κεραμικά αντικείμενα > Κεραμικό Σχέδιο

 Ο σχεδιασμός των κεραμικών προϊόντων


Η επίδραση των σύγχρονων σχεδιαστικών εννοιών στο σχεδιασμό κεραμικών προϊόντων

Το κλειδί για να επηρεάσω και να καθορίσουμε το σύγχρονο κεραμικό σχέδιο είναι ο τρόπος ζωής και η στάση των σύγχρονων ανθρώπων. Ακριβώς λόγω της πολυδιάστατης προσοχής και της τάσης τοποθέτησης του σύγχρονου κεραμικού σχεδίου η συνειδητοποίηση και η κατανόηση του σχεδιαστή της κοινοτοπίας και της ατομικότητάς του επηρεάζουν σημαντικά την επιτυχία ή την αποτυχία σχεδίου.

Το εξαιρετικά τεχνικό, ολοκληρωμένο υλικό και διακριτικό κεραμικό σχέδιο του θέματος αντανακλά τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχής. Ωστόσο, ο σύγχρονος κεραμικός σχεδιασμός έχει ένα σχετικά βαθύ παραδοσιακό θεμέλιο. Ο μελλοντικός κεραμικός σχεδιασμός θα συνεχίσει να κινείται προς την τροχιά της αμοιβαίας ολοκλήρωσης και της συμβίωσης. Επιτύχετε πολλαπλές καταστάσεις συνύπαρξης, δίνοντας στους ανθρώπους φροντίδα και άνεση.

(1) Στοιχεία του σχεδιασμού

-Σχεδιασμός από άποψη μορφής

Ο σχεδιασμός των κεραμικών προϊόντων από την πλευρά της μορφής ενσωματώνεται κυρίως στη χρήση της κεραμικής υφής σε συνδυασμό με τη μορφή της φύσης για το σχεδιασμό του σχήματος, του υλικού και του χρώματος του προϊόντος. Η σχεδιαστική γλώσσα των κεραμικών προϊόντων εκφράζεται μέσω της οικείας γλώσσας μορφής.

1

Η υφή της κεραμικής είναι λεπτή και λεία, η οποία μπορεί να εκφραστεί οπτικά ως αντικείμενα όπως το γάλα, tofu, σαπούνι, κλπ. Τα χαρακτηριστικά της κεραμικής θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πλήρως στο σχεδιασμό.

Στο σχέδιο προϊόντων, χρησιμοποιούμε συνήθως εξανθρωπισμένη γλώσσα σχεδίου για να εκφράσουμε τις ιδέες του σχεδιαστή. Έτσι ώστε να γίνουν τα κεραμικά προϊόντα έχουν πλούσια ζωτικότητα.

3

2


Η προσθήκη και η αφαίρεση είναι η μέθοδος μοντελοποίησης που χρησιμοποιούμε συνήθως στο σχεδιασμό μοντελοποίησης. Είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος στο κεραμικό σχέδιο για να εκφράσει τις ιδέες με την προσθήκη και τη μείωση των βασικών γεωμετρικών στοιχείων, εμπλουτίζοντας τις μορφές και τις λεπτομέρειες.


Η συμβολική μέθοδος σχεδιασμού του σχήματος μπορεί να αυξήσει αποτελεσματικά το ενδιαφέρον των κεραμικών προϊόντων. Ο αποκαλούμενος συμβολικός σχεδιασμός αναφέρεται στο σχεδιασμό ενός προϊόντος ως γνωστού αντικειμένου, έτσι ώστε να έχει τα χαρακτηριστικά αυτού του αντικειμένου σε λειτουργία ή μορφή.

4

Έξυπνο σχήμα και δομή μπορεί συχνά να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το δοχείο στην εικόνα είναι απλό στη δομή και συνηθισμένο σχήμα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω του έξυπνου σχεδιασμού του καπακιού, το ίδιο πράγμα μπορεί να παραχθεί χωρίς προσθήκη αξεσουάρ. Δύο διαφορετικοί τύποι και λειτουργίες.

6

-Σχεδιασμός από την άποψη της λειτουργίας

Τα κεραμικά υλικά είναι σκληρά, ανθεκτικά στη φθορά, εύκολα να καθαριστούν, μονωμένα και πυρίμαχα. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να δώσει πλήρη παιχνίδι για τα χαρακτηριστικά των κεραμικών υλικών για την ενίσχυση της λειτουργικότητας του προϊόντος, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τη χρήση άλλων υλικών για την κατασκευή.

7

Ο συνδυασμός των ενοτήτων συνιστώσα μπορεί να κάνει το πρωτότυπο πολύ συνηθισμένα πράγματα πολύ ενδιαφέρουσα. Αυτός ο συνδυασμός είναι μια μετάβαση μεταξύ των δύο μορφών, η οποία μπορεί να δώσει στους ανθρώπους ένα απροσδόκητο και λογικό συναίσθημα.

8


-Σχεδιασμός με γραφικά και χρώματα

    

Μέσα από την εφαρμογή γραφικών στοιχείων στην κεραμική, η απόδοση των κεραμικών προϊόντων γίνεται πιο ζωντανή. Αυτό το είδος των γραφικών που υποβάλλονται σε επεξεργασία με απλή ζωγραφική overglaze μπορεί συχνά να επιτύχει απροσδόκητα αποτελέσματα με χαμηλότερο κόστος μετά τη χρήση του σχεδιασμού.

9


Το χρώμα λούστρο της κεραμικής χωρίζεται κατά προσέγγιση σε δύο τύπους, υψηλής θερμοκρασίας χρώμα λούστρο και μεσαίου θερμοκρασίας χρώμα γλάσο. Το υψηλής θερμοκρασίας λούστρο εφαρμόζεται στον υψηλής θερμοκρασίας πορσελάνινο άργιλο. Το χρώμα δεν είναι τόσο φωτεινό όσο το γυαλί μέσης θερμοκρασίας, αλλά χρησιμοποιείται συχνά στα επιτραπέζια σκεύη. Το γυαλί μέσης θερμοκρασίας είναι γενικά περίπου 1100-1200 βαθμοί, και το λούστρο είναι φωτεινότερο.

Μέσω της εφαρμογής διαφορετικών χρωμάτων γλάσο στην κεραμική, ο πλούτος της κεραμικής μπορεί να αυξηθεί και τα κεραμικά προϊόντα έχουν μια αίσθηση της ζωής.

11

-Κεραμικό σχέδιο προϊόντων που συνδυάζεται με άλλα υλικά

Η υφή των κεραμικών υλικών είναι σκληρή, ως επί το πλείστον λευκό, και υπάρχει συχνά ένα μονότονο συναίσθημα στο σχεδιασμό. Ο συνδυασμός με άλλα υλικά μπορεί συχνά να αυξήσει τον πλούτο του προϊόντος, αλλά το μέγεθος του κεραμικού υλικού αλλάζει πριν και μετά το ψήσιμο, συν διαφορετική Η διαφορά μεταξύ πορσελάνινου άργιλου και θερμοκρασίας καθιστά δύσκολο το συντονισμό με άλλα υλικά. Σε αυτή τη διαδικασία, βρίσκοντας αυτό που μπορεί να λυθεί με έξυπνο σχεδιασμό.

12


-Η εφαρμογή κεραμικών υλικών σε άλλο σχεδιασμό προϊόντων


Η εφαρμογή κεραμικών υλικών στο σχεδιασμό άλλων προϊόντων εκδηλώνεται κυρίως με: ενίσχυση της αισθητηριακής ευχαρίστησης άλλων προϊόντων μέσω των υλικών χαρακτηριστικών των κεραμικών υλικών, επίτευξη ενός είδους απόλαυσης ή για την αντιμετώπιση της έλλειψης εφαρμογής άλλων υλικών στο σχεδιασμό.

Η επίδραση επιφάνειας της κεραμικής είναι τόσο ομαλή όσο το νεφρίτη, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει το ρέοντας και λεπτό σχήμα της μουσικής.

14

Τα πυρίμαχα και εύχρηστα χαρακτηριστικά υλικών του κεραμικού υλικού είναι πολύ κατάλληλα σε αυτό το σχέδιο.

15

16


Τρεις αρχές του σχεδίου μοντελοποίησης κεραμικών προϊόντων


1. Πρακτικός, χειροτεχνία, όμορφος.

Ο κεραμικός σχεδιασμός είναι ένας συνδυασμός ζωής, τεχνολογίας και τέχνης. Η λειτουργική χρησιμότητα είναι η πρώτη προτεραιότητα. Καθορίζει τη βασική μορφή και δομή της κεραμικής μοντελοποίησης. Δεν αναφέρεται απλώς στην πρακτικότητα της καθημερινής χρήσης κεραμικών. Είναι επίσης μια λειτουργική χρησιμότητα για να επιδείξει τα κεραμικά για να ομορφύνει το περιβάλλον.

17


2. Λειτουργική χρησιμότητα, υλική τεχνολογία, επίσημη ομορφιά.


3. Μόλυβδος, εγγύηση και τέλειος

Η ομορφιά της κεραμικής μοντελοποίησης θα πρέπει να καθορίζεται με βάση το ότι είναι τόσο λειτουργική όσο και εύκολη στην παραγωγή, χωρίς να αποκλίνει από τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά της κεραμικής μοντελοποίησης, ξεκινώντας από τους αντικειμενικούς και πρακτικούς νόμους, και ενσωματώνοντας την αισθητική της μορφής με τη λειτουργική χρησιμότητα και την τεχνολογία υλικών. Στη διαδικασία σχεδιασμού, ακολουθείτε πάντα την αρχή.