Σπίτι > Εκθεση > Περιεχόμενο

Ποιο είναι το λούστρο στο κεραμικό;

Jul 22, 2017

Π υποδηλωμένο

Με ένα ειδικό έγχρωμο υλικό, ζωγραφισμένο πάνω στο μοτίβο πορσελάνης, τη διακόσμηση και την εικόνα, για να αυξήσει την ομορφιά των αντικειμένων, να βελτιώσει την καλλιτεχνική του αξία, αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται "ζωγραφική".

       Γυαλισμένα

Γυαλισμένο , ζωγραφισμένο στη πορσελάνη έχει βαφτεί, και στη συνέχεια ψημένο στον κλίβανο Kam. Καθώς η θερμοκρασία καύσης δεν είναι υψηλή, αντέχουν πολύ στη θερμοκρασία της χρωστικής, οπότε το χρώμα είναι το πιο άφθονο. Αλλά επειδή η οθόνη στο λούστρο, η χρήση της τριβής και η επαφή με το οξύ και τα αλκάλια, είναι εύκολο να ξεθωριάσει τον αποχρωματισμό. Γυαλισμένο πρώτο τραγούδι στο τραγούδι Cizhou, βρίσκεται στο λούστρο χαμηλής θερμοκρασίας με βάση την ανάπτυξη του. Γνωστό ως "Χρώμα Χονγκ πράσινο χρώμα". Για τη Δυναστεία Μινγκ, το μονόχρωμο βερνίκι και η ποικιλία της έγχρωμης παραγωγής έχει αναπτυχθεί πολύ. Μετά το Qing, το χρώμα λούστρου πιο καινοτόμο, πολύχρωμα, σμάλτο, παστέλ, χρώμα κουβά και ούτω καθεξής.

        Κάτω από τζάμι

Το λεγόμενο "υπό υαλοπίνακα" αναφέρεται στη ζωγραφική κάτω από το λούστρο, δηλαδή μετά το βάψιμο πάνω στο σφάγιο και στη συνέχεια καλύπτεται με ένα στρώμα άχρωμων μεταφορών arent glaze στους 1300 βαθμούς Κελσίου γύρω από την υψηλή θερμοκρασία και πυρκαγιά πορσελάνης. Τα χαρακτηριστικά του είναι μαλακά και απαλά χρώματα, ελαφριά και κομψά, ταυτόχρονα, στο χρώμα κάτω από το λούστρο, εύκολο να φορέσει, εύκολο να αλλάξει το χρώμα. Αλλά επειδή το υπό υαλοπίνακες του υλικού για να ψησίματος σε υψηλή θερμοκρασία, και μπορεί να αντέξει τη υψηλή θερμοκρασία απόχρωση δεν είναι πολύ, έτσι είναι πολύ λιγότερο από την ποικιλία του χρώματος λούστρου τόσο πλούσια. Κάτω από το τζάμι για τη δυναστεία των Τανγκ Τσανγκσά. Ξεκίνησε κάτω από τζάμι καφέ, διακόσμηση είναι επίσης σχετικά απλή? και στη συνέχεια αναπτύχθηκε σε καφέ, πράσινο και πολύχρωμο. Τραγούδι και Yuan αργότερα, έχουν συμπεριληφθεί μπλε και άσπρο, λαμπερό κόκκινο, κάτω από τζάμια πολύχρωμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων ποικιλιών.

        Μπλε και άσπρο

Το μπλε και το άσπρο είναι η εφαρμογή υλικού κοβαλτίου στην πορσελάνη πάνω στη ζωγραφική και στη συνέχεια εφαρμόζεται διαφανές λούστρο στους 1300 βαθμούς Κελσίου περίπου σε μια πυρκαγιά υψηλής θερμοκρασίας που δείχνει ένα μπλε μοτίβο πορσελάνης από υποσκέδαση. Χαρακτηριστικά του είναι: να χρησιμοποιούν μόνο ένα χρώμα, μια υψηλή πυρκαγιά, η διαδικασία είναι πιο απλή, τόσο χρησιμοποιείται ευρέως σε διακόσμηση πορσελάνης. Το μπλε και το λευκό στο σύστημα Ming Xuande είναι καλύτερο. Το πράσινο υλικό του από ένα ξένα ορυκτά που περιέχει το κοβάλτιο, το οποίο ονομάζεται "λάσπη Su". Chenghua αργότερα, άρχισαν να χρησιμοποιούν τα δικά τους πράσινα υλικά όπως "ίσο πράσινο", "υλικό Zhu Ming" και ούτω καθεξής.

Τύπος γλάσου

Ποικιλία πορσελάνης γλάσο, κάθε είδος έχει πολλές ποικιλίες, κυρίως:

Επί-τζάμια , το χρώμα του κουβά ποικιλία, πολύχρωμα, παστέλ, πρωταρχικά σύννεφα, σμάλτο και ούτω καθεξής.

Κάτω από τζάμι , οι ποικιλίες του είναι πράσινο λούστρο καφέ πράσινο χρώμα, μπλε και άσπρο, γυαλιστερό κόκκινο, κάτω από τις τρίχες, υπόγλυκα και άλλα πολύχρωμα.

Πράσινο λούστρο , οι κύριες ποικιλίες είναι ροζ πράσινο, δαμάσκηνο πράσινο και ούτω καθεξής.

Λευκό βερνίκι , οι κύριες ποικιλίες είναι λευκό γλάσο, γλυκό λευκό γάνωμα, λευκά λούστρο ελεφαντόδοντου και ούτω καθεξής.

Μαύρο λούστρο , οι κύριες ποικιλίες είναι κουνέλι Yan λούστρο, σταγονίδια ελαίου και ούτω καθεξής.

Κόκκινο βερνίκι , και υπο-χαλκού κόκκινο βερνίκι και σιδήρου κόκκινο λούστρο δύο κατηγορίες. Οι κύριες ποικιλίες κόκκινου βερνικιού χαλκού είναι λαμπερό κόκκινο, Lang καμίνι κόκκινο, πολύτιμοι λίθοι κόκκινο, λούστρο κόκκινο, κλπ.? σιδήρου κόκκινο λούστρο ποικιλίες είναι στυπτηρία κόκκινο, κοράλλι και ούτω καθεξής.

Κίτρινο λούστρο , οι κύριες ποικιλίες είναι Jiao Huang, κουρκούμη, κερί μέλισσας, κρόκος αυγού και ούτω καθεξής.

Χαμηλής θερμοκρασίας λούστρο, οι κύριες ποικιλίες είναι carmine, πράσινο μαλαχίτης και ούτω καθεξής.

Κρύσταλλο γλάσο , οι κύριες ποικιλίες είναι κίτρινο χέλι, τσάι και ούτω καθεξής.