Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Η ταξινόμηση της πορσελάνης

Jun 08, 2018

         Η ταξινόμηση της πορσελάνης

(α) χαρακτηρίζεται από είδη πορσελάνης. Επί του παρόντος, υπάρχουν κυρίως λεπτή πορσελάνη της καθημερινής χρήσης, καθημερινή πορσελάνης, καθημερινή enamelware, κόκκαλο Κίνα, εξαίσια πορσελάνης για καθημερινή χρήση, πορσελάνη underglazed (μεσαίο) χρώμα και ημερήσιο πρόστιμο πήλινα.

(β) σύμφωνα με τη μέθοδο λουλούδι διακόσμησης. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του λουλουδιού επιφάνεια διακρίνονται σε χρώμα λούστρου, λούστρο σε το γλάσο, γλάσο κάτω από το χρώμα, χρώμα γάνωμα, αλεύκαστα λευκή πορσελάνη και ούτω καθεξής.

Λούστρο χρώμα παραπέμπει στην επιφάνεια λούστρο των κεραμικών προϊόντων, διακοσμημένο με κεραμικά χρωστικές ουσίες και στη συνέχεια ψήνεται στους 700-850° C. Επειδή η θερμοκρασία ψησίματος δεν φθάνουν στο σημείο τήξης από το στρώμα του λούστρου, το διακοσμητικό μοτίβο δεν είχε βυθιστεί σε το γλάσο και τηρούνται μόνο την επιφάνεια του στρώματος του λούστρου. Η γυαλάδα από το διακοσμητικό μοτίβο και την στιλπνότητα της επισμαλτωμένη επιφάνεια ήταν σημαντικά διαφορετική.

Η μέθοδος διακόσμηση χρώμα γάνωμα είναι το ίδιο με το χρώμα του λούστρο, αλλά η θερμοκρασία ψησίματος είναι υψηλότερο από το χρώμα του λούστρο, φθάνοντας στο σημείο τήξης του προϊόντος κεραμικό λούστρο. Η χρωστική ουσία κεραμικά βυθίζεται το γλάσο όταν λιώνει το γλάσο, και καλύπτεται από το λούστρο μετά από ψύξη. Η γυαλάδα από το διακοσμητικό μοτίβο είναι συνεπής με την στιλπνότητα της το γλάσο.

Η διακόσμηση του underglaze γίνεται σε την πλάκα αργίλου, η οποία είναι με καύση σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια απολύθηκε σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό το προϊόν είναι το ίδιο με το χρώμα του λούστρο, το διακοσμητικό μοτίβο καλύπτεται από το στρώμα του λούστρου και την στιλπνότητα της το διακοσμητικό μοτίβο είναι συνεπής με την στιλπνότητα της το γλάσο.

Το χρώμα γάνωμα πορσελάνη είναι ένα είδος υψηλής θερμοκρασίας χρώματος παράγοντα αύξησα το κεραμικό λούστρο, έτσι ώστε το τζάμι προϊόν μετά το ψήσιμο έχει ένα ορισμένο συγκεκριμένο χρώμα, όπως το κίτρινο, μπλε, μπλε φασολιών και ούτω καθεξής.

Λευκή πορσελάνη συνήθως αναφέρεται σε κεραμικά που δεν έχουν βαφεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Διαφορετική διακόσμηση μεθόδους φέρει διάφορα διακοσμητικά εφέ, και η διακοσμητική επίδραση των προϊόντων χρώματος λούστρο είναι πολύχρωμο και πολύχρωμο. Τα προϊόντα underglaze γλάσο και το χρώμα είναι γενικά πιο κομψό και τα πολύχρωμα χρώματα δεν είναι τόσο καλή όσο γάνωμα χρώματος προϊόντα. Οι καταναλωτές μπορούν να σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε διαφορετικά διακοσμητικά προϊόντα.